"ידוע שצריכת נתרן משפיעה לרעה על לחץ הדם ומהווה גורם סיכון מרכזי למחלות לב. דברים שלא ידעתם על המספרים הקטנים שיכולים להרוס לכם את הבריאות"
קנייה בריאה: איך לפענח סימון תזונתי על האריזה?
הסימון התזונתי על המוצר הוא "תעודת הזהות" שלו, זו שאמורה לעזור להחליט אם לרכוש ולאכול אותו - אבל כמה קלוריות יש בו באמת, וכמה מהן מגיעות משומן? דברים שלא ידעתם על המספרים הקטנים שיכולים להרוס לכם את הבריאות (והדיאטה)
* טוב ויפה ש- Ynet בחרו לכתבה, צילום התווית האמריקאית, האחידה, למרכיבים התזונתיים.
שמיר בריא, חמוצים לא: המזונות שתורמים למוות מוקדם
ידוע שצריכת נתרן משפיעה לרעה על לחץ הדם ומהווה גורם סיכון מרכזי למחלות לב, אך עתה מגלה מחקר אמריקני כי חשוב גם היחס בין הנתרן והאשלגן בתזונה היומית: ככל שהפער ביניהם גבוה, הסיכון למוות מוקדם עולה במאות אחוזים. איך משנים זאת?
הטבלה הקלאסית של ה- Nutrition Facts, מראה, באחוזים, ליד כל מרכיב... גם את ה- Percent Daily Value, המתבססת על תזונה של 2,000 קלוריות ליום (“Percent Daily Values based on 2,000 calorie diet”).
ראו (בהרחבה) בהמשך, לדוגמא, "מלפפונים במלח":
סודיום (353 מ"ג) ל- 30 גרם (מלפפון אחד) = 16% מהתצרוכת היומית.
(הנה תמונות של Nutrition Facts label מ- גוגל)
כדי להרגיע את הישראלים... ולתת ביקורת גם לאמריקאים... אז בתווית האמריקאית אין אחידות לגבי הכמות אליה מתייחסים הנתונים בטבלה... מה שמקשה על השוואה בין מוצרים שונים.
בתווית האמריקאית, אם זה רלבנטי, מופיעים בנפרד, גם הוויטאמינים הנמצאים במוצר.
דוגמא, במיונז הלמנ'ס עם שמן קנולה (887 מ"ל), שקיים בארה"ב ולא מובא ארצה... הנתונים התזונתיים מתייחסים לכמות "כפית, 13 גרם", שם יש 95 מ"ג סודיום, שהם 4% מהתצרוכת היומית. ו- 6% ויטמין E.
להלן כמה דוגמאות, לכמות נתרן, ל- 100 גרם (אלא אם צויין אחרת), במוצרי מדף שונים:
מלח ים יבש (חברת המלח לישראל (אילת))... ברקוד: 7290000523125... 39 גרם
אשל (תנובה), 4.5 אחוז שומן... ברקוד: 7290004125400... 41 מ"ג / ל- 100 מ"ל
יוגורט 1.5% שומן בטעם מעודן ("תנובה")... ברקוד: 7290004133511... 51 מ"ג
כנרת. סרדינים בשמן סויה ("יונה" / StarKist)... ברקוד: 7290000305219... 250 מ"ג
כנרת. סרדינים בשמן סויה ("יונה" / StarKist)... ברקוד: 7290000305219... 400 מ"ג
חומוס, בטעם של פעם ("צבר")... ברקוד: 7290011800048... 454 מ"ג
אבקת רוטב פטריות (“Knorr”)... ברקוד: 7290000129457... 458 מ"ג / ל- 100 מ"ל מוצר מוכן
גבינה צהובה, עמק ("תנובה")... 620
גבינה בולגרית מעודנת 5% ("משק צוריאל")... 850
שום כתוש קפוא ("דורות")... ברקוד: 7290002253105... 870 מ"ג
גבינה בולגרית מעודנת 3% ("גד")... 1,100
מלפפונים במלח ("בני דרום")... ברקוד: 7290002015154... 1,176 מ"ג
>>> מכיוון שמוצר זה משווק גם לארה"ב... הטבלה הקלאסית של ה- Nutrition Facts, מופיעה על האריזה:
סודיום (353 מ"ג) ל- 30 גרם (מלפפון אחד)... שזה 16% מהתצרוכת היומית, בהתבסס על תזונה של 2,000 קלוריות ליום (“Percent Daily Values based on 2,000 calorie died”).
אינסטנט פודינג בטעם וניל ("אוסם")... ברקוד: 7290000068138... 1,360 מ"ג
ממרח זיתים "אוליביה" ("תנובה")... 1,414 מ"ג
זיתים ירוקים נטולי גלעין ("מוטולה")... ברקוד: 7290002317081... 1,440 מ"ג
פירה ("אוסם")... ברקוד: 7290000068305... 1,725 מ"ג
גבינה בולגרית "פיראוס" 5% ("תנובה")... 1,866
אבקת רוטב פטריות (“אוסם”)... ברקוד: 7290000493183... 3,670 מ"ג
אבקת אפיה (“Maimon’s”)... י13,579 מ"ג
אבקת סודה לשתיה ("קונדיטור")... ברקוד: 7290000036052... 18,550 מ"ג
לקריאה נוספת על מרכיבים תזונתיים והשפעתם על בריאותנו:
- How to Understand and Use the Nutrition Facts Label (באתר מנהל המזון והתרופות האמריקאי)
- טבלת הסבר ידידותית, צבעונית ומאירת עיניים.
- Nutrition facts label (וויקיפדיה)
שיהיה לבריאות -
ויאללה, בואו נלמד גם את הדברים הטובים אחד מהשני.
קנייה בריאה: איך לפענח סימון תזונתי על האריזה?
הסימון התזונתי על המוצר הוא "תעודת הזהות" שלו, זו שאמורה לעזור להחליט אם לרכוש ולאכול אותו - אבל כמה קלוריות יש בו באמת, וכמה מהן מגיעות משומן? דברים שלא ידעתם על המספרים הקטנים שיכולים להרוס לכם את הבריאות (והדיאטה)
* טוב ויפה ש- Ynet בחרו לכתבה, צילום התווית האמריקאית, האחידה, למרכיבים התזונתיים.
שמיר בריא, חמוצים לא: המזונות שתורמים למוות מוקדם
ידוע שצריכת נתרן משפיעה לרעה על לחץ הדם ומהווה גורם סיכון מרכזי למחלות לב, אך עתה מגלה מחקר אמריקני כי חשוב גם היחס בין הנתרן והאשלגן בתזונה היומית: ככל שהפער ביניהם גבוה, הסיכון למוות מוקדם עולה במאות אחוזים. איך משנים זאת?
הטבלה הקלאסית של ה- Nutrition Facts, מראה, באחוזים, ליד כל מרכיב... גם את ה- Percent Daily Value, המתבססת על תזונה של 2,000 קלוריות ליום (“Percent Daily Values based on 2,000 calorie diet”).
ראו (בהרחבה) בהמשך, לדוגמא, "מלפפונים במלח":
סודיום (353 מ"ג) ל- 30 גרם (מלפפון אחד) = 16% מהתצרוכת היומית.
(הנה תמונות של Nutrition Facts label מ- גוגל)
כדי להרגיע את הישראלים... ולתת ביקורת גם לאמריקאים... אז בתווית האמריקאית אין אחידות לגבי הכמות אליה מתייחסים הנתונים בטבלה... מה שמקשה על השוואה בין מוצרים שונים.
בתווית האמריקאית, אם זה רלבנטי, מופיעים בנפרד, גם הוויטאמינים הנמצאים במוצר.
דוגמא, במיונז הלמנ'ס עם שמן קנולה (887 מ"ל), שקיים בארה"ב ולא מובא ארצה... הנתונים התזונתיים מתייחסים לכמות "כפית, 13 גרם", שם יש 95 מ"ג סודיום, שהם 4% מהתצרוכת היומית. ו- 6% ויטמין E.
להלן כמה דוגמאות, לכמות נתרן, ל- 100 גרם (אלא אם צויין אחרת), במוצרי מדף שונים:
מלח ים יבש (חברת המלח לישראל (אילת))... ברקוד: 7290000523125... 39 גרם
אשל (תנובה), 4.5 אחוז שומן... ברקוד: 7290004125400... 41 מ"ג / ל- 100 מ"ל
יוגורט 1.5% שומן בטעם מעודן ("תנובה")... ברקוד: 7290004133511... 51 מ"ג
כנרת. סרדינים בשמן סויה ("יונה" / StarKist)... ברקוד: 7290000305219... 250 מ"ג
כנרת. סרדינים בשמן סויה ("יונה" / StarKist)... ברקוד: 7290000305219... 400 מ"ג
חומוס, בטעם של פעם ("צבר")... ברקוד: 7290011800048... 454 מ"ג
אבקת רוטב פטריות (“Knorr”)... ברקוד: 7290000129457... 458 מ"ג / ל- 100 מ"ל מוצר מוכן
גבינה צהובה, עמק ("תנובה")... 620
גבינה בולגרית מעודנת 5% ("משק צוריאל")... 850
שום כתוש קפוא ("דורות")... ברקוד: 7290002253105... 870 מ"ג
גבינה בולגרית מעודנת 3% ("גד")... 1,100
מלפפונים במלח ("בני דרום")... ברקוד: 7290002015154... 1,176 מ"ג
>>> מכיוון שמוצר זה משווק גם לארה"ב... הטבלה הקלאסית של ה- Nutrition Facts, מופיעה על האריזה:
סודיום (353 מ"ג) ל- 30 גרם (מלפפון אחד)... שזה 16% מהתצרוכת היומית, בהתבסס על תזונה של 2,000 קלוריות ליום (“Percent Daily Values based on 2,000 calorie died”).
אינסטנט פודינג בטעם וניל ("אוסם")... ברקוד: 7290000068138... 1,360 מ"ג
ממרח זיתים "אוליביה" ("תנובה")... 1,414 מ"ג
זיתים ירוקים נטולי גלעין ("מוטולה")... ברקוד: 7290002317081... 1,440 מ"ג
פירה ("אוסם")... ברקוד: 7290000068305... 1,725 מ"ג
גבינה בולגרית "פיראוס" 5% ("תנובה")... 1,866
אבקת רוטב פטריות (“אוסם”)... ברקוד: 7290000493183... 3,670 מ"ג
אבקת אפיה (“Maimon’s”)... י13,579 מ"ג
אבקת סודה לשתיה ("קונדיטור")... ברקוד: 7290000036052... 18,550 מ"ג
לקריאה נוספת על מרכיבים תזונתיים והשפעתם על בריאותנו:
- How to Understand and Use the Nutrition Facts Label (באתר מנהל המזון והתרופות האמריקאי)
- טבלת הסבר ידידותית, צבעונית ומאירת עיניים.
- Nutrition facts label (וויקיפדיה)
שיהיה לבריאות -
ויאללה, בואו נלמד גם את הדברים הטובים אחד מהשני.
למה צריך להפחית את כמות המלח באוכל שלכם?
השבמחקhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4624061,00.html
Pass On The Salt? NYC Board To Vote On Menu Sodium Warnings (9/9/2015)
השבמחקhttp://www.theyeshivaworld.com/news/headlines-breaking-stories/341066/pass-on-the-salt-nyc-board-to-vote-on-menu-sodium-warnings.html
החל ממחר: מסעדות בניו יורק יצטרכו לסמן מנות עתירות מלח (דצמבר 2015)
השבמחקhttp://www.themarker.com/wallstreet/1.2788146
ניו יורק: המסעדות יחוייבו להזהיר מפני כמות מלח גבוהה בתפריטים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4733164,00.html
חזון אחרית הימים??
השבמחקמשרד הבריאות: תפסיקו לאכול במבה, בייגלה, ביסלי ותפוצ'יפס
http://www.themarker.com/news/health/1.2966709
מקצצים במלחים - בוחרים בריא
http://www.health.gov.il/Subjects/KHealth/National_prog/Pages/salt.aspx
משרד הבריאות מתקפל? עוצר את שידור הסרטון נגד חטיפים מלוחים
השבמחקhttp://www.themarker.com/news/health/1.2967625
דן אריאלי ואייל וינטר שיכנעו - והמזון המזיק בישראל יסומן
השבמחקhttps://www.themarker.com/advertising/1.4479718
נתרן מזיק: 10 עצות להפחתת מלח מהסלט שלכם
השבמחקhttps://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5289389,00.html
חברת נסטלה מודה במסמך פנימי - רוב המוצרים שלנו לא בריאים
השבמחקhttps://rotter.net/forum/scoops1/701610.shtml
המרכיב (שמן דקלים) במזון שגורם לסרטן להתפשט הרבה יותר מהר
השבמחקhttps://rotter.net/forum/scoops1/721639.shtml