יום רביעי, 27 ביוני 2018

עם שוטים – לא נוהגים


עתון "ישראל היום", יום שישי, ז ניסן תשעח, 23 למרץ 2018 (עמוד 03):


... כאשר 3/4 משטח העמודים 02 ו- 03 מוקדש לכתבה שכותרתה (במהדורה המודפסת): "עושים לנו ציד מכשפות: רה"מ נתניהו נשא נאום תוקפני בהרמת כוסית לכבוד חג הפסח – ולא פסח על אף מטרה... את המשטרה האשים באכיפה בררנית...".

צירוף מקרים מעניין.

לקריאה נוספת:



יום ראשון, 3 ביוני 2018

ישראלי, ארמני, וטורקי...


קצת היסטוריה: המשט לעזה (2010).

בתחילת 2013, בסיועו של נשיא ארצות הברית ברק אובמה, התנצלה ישראל בפני טורקיה במהלך שיחה טלפונית שניהל ראש הממשלה בנימין נתניהו עם עמיתו הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן, בה הוא הבהיר שהתוצאות הטרגיות של המשט לא היו מכוונות, הביע בשם ישראל צער על פגיעה ואובדן חיי אדם, והתנצלות על כל טעות שיכלה להוביל לאובדן חיי אדם (וויקיפדיה)

אוגוסט 2014.  יחסי ישראל-טורקיה מידרדרים, הברית שלה עם חמאס מתהדקת.  בטורקיה מעריכים כי מאז מבצע "עופרת יצוקה" החליט ראש הממשלה ארדואן לאמץ אל לבו את חמאס, ולו כדי ללחוץ על ישראל במקום כואב ("הארץ")

יוני 2016.  6 שנים אחרי פרשת המרמרה: ישראל וטורקיה חתמו על הסכם פיוס ("ישראל היום").  במסגרתו תשלם ישראל פיצוי של כ- 20 מיליון דולר לנוסעי המרמרה (וויקיפדיה)



מאי 2018.  החרפה ביחסים: טורקיה מגרשת את השגריר הישראלי.  יממה לאחר שארדואן החזיר את השגרירים מארה"ב ומישראל ברקע האירועים בעזה, זימן משרד החוץ הטורקי את השגריר באנקרה והודיע לו שהוא צריך לעזוב.  בנט: "בטלו נסיעותיכם לטורקיה מיד.  הפיוס - שגיאה חמורה".


אדלשטיין: "הכרה ברצח העם הארמני - הדבר הנכון לעשות".  הכנסת אישרה הצעה לסדר הקוראת לישראל להכיר בשואת העם הארמני, ברוב של 16 תומכים מול 10 מתנגדים.  הסיכוי שישראל תכיר בשואת הארמנים לא נראה כעת גבוה, כיוון שהדבר תלוי בעמדת הממשלה (Ynet)





לקריאה נוספת:
-         יחסי ישראל-טורקיה (וויקיפדיה)
-         יחסי ישראל-ארמניה (וויקיפדיה)
-         רצח העם הארמני / הכחשת רצח העם הארמני (וויקיפדיה)