אֶקְזוֹטִי (ע"פ מילון אבן שושן) = יוצא דופן, מתמיה בזרותו.
ראו, לדוגמא, תמונות של פירות וירקות אקזוטיים.
במהלך עבודתי במטבח גורמה מיוחד, בניו יורק (שם עבדתי יותר מ- 3 שנים (תמונה מתוך אחת הקומות)), נחשפתי ואכלתי כמה וכמה מיני מאכלים אקזוטיים... וביניהם:
אחרי שמתגברים על הרתיעה ונעתרים לגעת ב- "שיער" ולקלף את הפרי, מתגלה
תוכן בשרני לבן, שמזכיר ליצ'י גם בטעם.
צמח בשם Fiddlehead fern, ממשפחת ה- שרכאים. נקרא בעברית (?) "שרך ראש הכינור". אסור לאכול אותו
כמות-שהוא. כדי לאכול אותו, חייבים לבשל
ו/או לטגן אותו כהלכה. לקריאה נוספת כיצד
לטפל בצמח לפני אכילה, ראו Food Safety Facts on Fiddleheads.
ראו בעמוד 2, במסמך המתרגם שמות פירות, ירקות, קטניות ועוד...
עברית/צרפתית... קוראים ל- Crosne – אשבל סיני.
"הוא ניתן לאכילה כמו שהוא, רק צריך לקלף".
יש לו מרקם הדומה לתפוח-עץ קשה
ועסיסי. כמו Granny Smith, רק בלי החמיצות. בשווקים
מסויימים מוכרים אותו מקולף וחתוך לרצועות (כמו צ'יפס), כשהוא שמור בקירור; כך שפשוט קונים חבילה, ומנשנשים.
שני האחרונים הינם "ירקות שורשיים" / Root Vegetables (מעניין שנכון לרגע זה, אין לזה ערך מקביל, בעברית). ה- Crosne נחשב כ- פקעת קנה שורש / Tuber, כמו תפוח אדמה וחמנית הפקעות... וה- Jicama נחשב כ- "שורש אמיתי" / True Root, כמו גזר וצנון.
איפה והאם ניתן להשיג זרעים של JICAMA. הירק הזה הוא משהו. גם נשנוש מתקתק גם בריא וגם אפשר להשתמש בו בהרבה מאכלים והכי חשוב ק ר א נ צ' י !!!! וואו.
השבמחקסליחה, אבל לא יודע.
השבמחק