יום שישי בבוקר. 3 לינואר 2014. בית הקפה של מאפיית לחמים (החשמונאים 99
ת"א). פתוח ברציפות, 24 שעות, ממוצ"ש
עד שעה לפני כניסת שבת, בימי שישי (אחת העובדות אמרה שבמוצא"ש הלחמים יוצאים
בסביבות 2330).
פעם ראשונה במקום, בהמלצת חברה.
יש בסביבה מצוקת חניה, אך בחסדי ה' מצאנו
חניה דיי מיד, וממש קרוב.
אני לא יודע לגבי שאר נקודות המכירה, אבל
כאן המקום כשר.
הזמנתי פוקצ'ה חביתה, מיונז, חסה, מלפפון ועגבניה
(34 ₪) + תוספת סלמון נדיבה (8 ₪). לא
זול, אבל טעים, וכמו שאני אוהב.
במסדרון, דלפק לממכר וטעימות של גבינות
עיזים, תוצרת "משק עפאים לחקלאות בת-קיימא" (מושב עידן). מציגים הסחורה שני חבר'ה אדיבים
ואינפורמטיביים, הבקיאים בחומר.
"אהבת אמת" ו- "עונג צרוף"... מילים וצירופים
המודפסים על חולצות העובדים, על שקיות הסוכר, ועוד.
מקום חביב ופשוט. קיבלנו שירות אדיב וסבלני מכל הצוות, ובמיוחד
מדניאל המלצרית. השארנו כ- 14% טיפ + 18% עמלת
בילוי לקופת המדינה.
באותה רצועת רחוב, בחשמונאים 93, נכנסנו
לחנות היינות "דרך היין".
חנות עשירה ומעוצבת בסגנון חם ומזמין. מצאנו שם את ה- Knob Creek ואפילו את ה- Booker's היקר (שני סוגים של Bourbon whiskey, שאני מחבב. תוצרת Jim Beam).
למרות שאני אוהב פחות את הוויסקי הסקוטי
(היותר נפוץ בארץ), טעמתי טעימה מ- Bunnahabhain;
סוג של Single malt whisky. מעניין.
שימו לב, שוויסקי (סקוטי) מקובל לכתוב Whisky... בעוד שאם התכוונת לוויסקי אמריקאי, יש
להוסיף E בין ה- K ל- Y...
ונקבל Whiskey.
בריאות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה